Blog 3 Begrijp je BMR

Begrijp je BMR: De Motor van Je Lichaam
 
Basaal Metabolisme Ratio (BMR) is het aantal calorieën dat je lichaam nodig heeft om basisfuncties uit te voeren, zoals ademen, circulatie en celproductie, terwijl je volledig in rust bent. Denk aan je BMR als de hoeveelheid brandstof die je lichaam nodig heeft om gewoon te "bestaan".
 
Het berekenen van je BMR is een essentieel onderdeel van het begrijpen van je totale calorische behoefte. Er zijn verschillende formules om dit te berekenen, zoals de Harris-Benedict en Mifflin-St Jeor formules, die factoren als leeftijd, geslacht, lengte en gewicht in overweging nemen.
 
Waarom is BMR belangrijk? Het speelt een grote rol in gewichtsbeheersing. Als je meer calorieën consumeert dan je BMR plus de calorieën die je verbrandt door fysieke activiteit, zul je waarschijnlijk aankomen. Als je minder consumeert, zul je waarschijnlijk afvallen.
 
Het is ook belangrijk om te weten dat je BMR verandert naarmate je ouder wordt en als je gewicht verliest of aankomt. Dit betekent dat je je calorie-inname moet aanpassen om je lichaamsgewicht te behouden of te veranderen.
 
Het begrijpen van je BMR en het aanpassen van je dieet en levensstijl dienovereenkomstig kan een grote bijdrage leveren aan je algehele gezondheid en welzijn.